Aktuellt

juni 2023

jun

01

Moheda / Moheda / Event

Sweden Forestry Expo

Välkommen till det professionella skogsbrukets nya arena. En mässa för det storskaliga professionella skogsbruket. FTG är på plats för att visa upp sitt kranprogram och prata kranlösningar med dig. FTG:s kranar lämpar sig för en rad olika applikationer och återfinns på både skördare, skotare, flishuggar och stationära applikationer, för att bara nämna några. Kom och prata med oss i monter N:21 om just dina behov. FTG:s flexibla och erfarna organisationer kan hjälpa till med anpassningar för just…

Läs mer

april 2023

apr

28

Moheda / Moheda / Event

Vårvisning hos Lantmännen Maskin i Sundsvall

Välkommen till vårvisning i Sundsvall fredag 28 april. Vi skickar vår skäggigaste Mohedaexpert som gärna pratar skogsvagnar och skogskranar i allmänhet men såklart Moheda i synnerhet. Han kan också berätta mer om Moheda-Lantmännen Maskins 60-årsjubileum som vi uppmärksammar under hela året 2023. Välkommen!

Läs mer

januari 2023

jan

10

Moheda / Moheda / Nyheter

60 år tillsammans

Moheda och Lantmännen Maskin har en lång historia tillsammans. Med förenade krafter har vi jobbat för att du skall ha bra dag i skogen. I år är det 60 år sedan de första Moheda­vagnarna rullade ut ur Lantmännens anläggningar. Något vi givetvis vill fira. Under 2023 kommer vi att uppmärksamma detta på olika sätt tillsammans med Lantmännen Maskin. Så följ oss på hemsida och sociala kanaler för att vara med när det händer.


Det har hänt mycket på 60 år och Mohedavagnens genomtänkta grundkonstrukt…

Läs mer

juni 2022

jun

28

Moheda / Moheda / Nyheter

FTG lanserar kranspetsstyrning på Mohedakran

På Elmia Wood visades nya griplastarkranen Moheda M81DT med kranspets­styrning för första gången. En nyhet som ­skapade stort intresse bland både besökare och journalister.

Tekniken bygger på givare på teleskop, vipparm, lyftarm och svängmotor som hela tiden känner av var kranen befinner sig. Datorn samkör sedan både lyft, vik och teleskop samtidigt.

Det innebär att föraren bara behöver fästa ­blicken på kranspetsen och styra den i önskvärd riktning, med en spak för horisontell och en för ve…

Läs mer

mars 2022

mar

31

Moheda / Moheda / Nyheter

Gunde testar - Moheda M121 4WD, M51T och Valtra 5:e generationen

Gunde testar - Moheda M121 4WD, M51T och Valtra 5:e generationen

 

 

Här testar Gunde den nya griplastarkranen M51T som hamnar i mellanklassen av våra kranar till skogsvagnar och lättare skogsmaskiner.

Den ersätter klassikern M50, vars uppskattade egenskaper och slitstyrka utvecklats vidare.

M51T har en mängd förbättrade egenskaper, längre räckvidd, högre lyftkraft, starkare vridkraft och bättre rörelsemönster.

M51T kommer att ha en räckvidd på 7,5 m och en ökad lyftkraft med 13 %, lyfte…

Läs mer

februari 2022

feb

26

Moheda / Moheda / Nyheter

FTG Moheda lanserar M81T och M81DT, kranar med styrka och räckvidd på en ny nivå.

 

Nu lanserar vi de nya griplastar-kranarna M81T och M81DT, som hamnar i den tyngsta och starkaste klassen av våra kranar till stora skogsvagnar och mellanstora skogsmaskiner. De har utvecklats för att klara de mest krävande behov vad det gäller styrka, räckvidd och tillförlitlighet, och vår samlade och långa erfarenhet när det gäller att konstruera och tillverka kranar till skogsmaskiner och timmerbilar har anvä…

Läs mer

augusti 2021

aug

24

Moheda / Moheda / Nyheter

FTG Moheda lanserar M51T och M41T

FTG Moheda lanserar M51T och M41T

 

Nu lanserar vi de nya griplastarkranarna M51T och M41T, som hamnar i mellanklassen av våra kranar till skogsvagnar och lättare skogsmaskiner.

De ersätter klassikerna M50 och M40, vars uppskattade egenskaper och slitstyrka utvecklats vidare.

M51T och M41T har en mängd förbättrade egenskaper, längre räckvidd, högre lyftkraft, starkare vridkraft och bättre rörelsemönster.

M51T kommer att ha en räckvidd på 7,5 m och en ökad lyftkraft med 13 %, lyfter 500 kg p…

Läs mer

aug

20

Moheda / Moheda / Nyheter

Presentation av vår nya kran K41T

Läs mer

juli 2021

november 2020

nov

02

Moheda / Moheda / Nyheter

Nu finns en ny plats på hemsidan där du finner vanliga frågor som inkommit till vår serviceavdelning

Klicka på bilden så kommer du direkt till Frågor & Svar 

 

 

Läs mer

FTG Cranes AB

Industrigatan 1, 668 40 Bäckefors, Sweden

info@ftgforest.com

E-post

Kontakta FTG Group