Aktuellt

maj 2024

maj

27

Moheda / Moheda / Nyheter

Sista chansen Moheda tillbehörskampanj

Nu går vi in på upploppet för FTG Moheda - Lantmännen Maskins stora tillvalskampanj. Gäller endast t.o.m fredag 31 maj!
Så passa på och besök din Lantmännen Maskin-handlare redan idag för att beställa din nya Mohedavagn och få 10% rabatt på alla tillval.

(Gäller vid nybeställning av Mohedavagn via Lantmännen Maskin)

Läs mer om kampanjen

Läs mer

maj

17

Moheda / Moheda / Event

Skogsmaskindagarna i Karlskoga

Nu är det inte långt kvar till Skogsmaskindagarna i Karlskoga. Du hittar oss i Lantmännen Maskins monter. Kom och besök oss, prata Moheda och kläm och känn på våra vagnar och kranar.

Vi ses!

Välkommen!

Läs mer

april 2024

apr

19

Moheda / Moheda / Event

Vårvisning hos Lantmännen Maskin i Borlänge

Lantmännen Maskin i Borlänge bjuder in till vårvisning fredag-lördag 19-20 april och de lovar trevligt mingel och fika. Självklart är vi på plats för att prata Moheda skogsvagnar och skogskranar med dig. Välkommen!

Öppet;
Fredag 9-15
Lördag 10-14

Läs mer

mars 2024

mar

29

Moheda / Moheda / Event

Moheda Challenge

Ny påsktävling

 Det är dags för en ny påsktävling. Så du har något att sysselsätta dig med under alla ledig dagar. I Dalsland finns en tradition att "kasta påskbrev. Det innebär kort att man målar sitt påskbrev, viker dem och fyller det med godis.  Sedan beger man sig till en granne eller kompis, gärna utklädd till påskkärring. Man ringer på och när någon öppnar skall man kasta in påskbrevet, ropa "Glad Påsk" och springa, så att man inte blir tagen.

Här på FTG Moheda tänkte vi att vi kunde …

Läs mer

mar

01

Moheda / Moheda / Nyheter

Tillvalskampanj på nya Mohedavagnar

Kampanj på nya Mohedavagnar tillsammans med Lantmännen Maskin
Den senaste stormen orsakade stor förödelse för många, inte bara här hos oss i Dalsland, utan i även stora delar av södra Sverige, med många vindfällda träd att ta hand om. Med bra utrustning blir livet så mycket lättare när man skall röja upp efter Louis eller andra namngivna blåsväders härjningar.

Tillsammans med Lantmännen Maskin lanserar vi nu därför en kampanj på alla nysålda Mohedavagnar, där vi lämnar 10% rabatt på alla tillv…

Läs mer

februari 2024

feb

29

Moheda / Moheda / Nyheter

Terje kör över 20.000 kubik om året

I veckan var vi och hälsade på en av våra flitigare kunder, Terje Rangjord, utanför Fredrikstad i Norge. Han kör drygt 20.000 kubik om året och bytte för knappt ett år sedan till en Moheda 151 4WD och M81DT-kran med kranspetsstyrning. Den har han redan hunnit lägga över 900 krantimmar på, så när han säger att han är nöjd och att det fungerat bra, ja då kan man vara säker på att han hunnit testa utrustningen ordentligt och vet vad han pratar om.

Läs mer

juni 2023

jun

15

Moheda / Moheda / Nyheter

FTG X-ACT nu även till M51T

Redan på Elmia Wood 2022 visade FTG upp ­kranspets­styrningen FTG X-ACT ­tillsammans med nya stora grip­lastarkranen Moheda M81DT. En nyhet som ­skapade stort intresse bland både besökare och journalister.

Under SkogsNolia lanserar vi nu FTG X-ACT även till populära ­Moheda M51T kranen.

FTG X-ACT System bygger på ­avancerad teknik för att känna av ­kranens position och styra dess olika delar. ­Föraren behöver bara fokusera på kran­spetsen och styra den i önskad riktning.

FTG X-ACT gör inte ba…

Läs mer

juni 2022

jun

28

Moheda / Moheda / Nyheter

FTG lanserar kranspetsstyrning på Mohedakran

På Elmia Wood visades nya griplastarkranen Moheda M81DT med kranspets­styrning för första gången. En nyhet som ­skapade stort intresse bland både besökare och journalister.

Tekniken bygger på givare på teleskop, vipparm, lyftarm och svängmotor som hela tiden känner av var kranen befinner sig. Datorn samkör sedan både lyft, vik och teleskop samtidigt.

Det innebär att föraren bara behöver fästa ­blicken på kranspetsen och styra den i önskvärd riktning, med en spak för horisontell och en för ve…

Läs mer

mars 2022

mar

31

Moheda / Moheda / Nyheter

Gunde testar - Moheda M121 4WD, M51T och Valtra 5:e generationen

Gunde testar - Moheda M121 4WD, M51T och Valtra 5:e generationen

 

 

Här testar Gunde den nya griplastarkranen M51T som hamnar i mellanklassen av våra kranar till skogsvagnar och lättare skogsmaskiner.

Den ersätter klassikern M50, vars uppskattade egenskaper och slitstyrka utvecklats vidare.

M51T har en mängd förbättrade egenskaper, längre räckvidd, högre lyftkraft, starkare vridkraft och bättre rörelsemönster.

M51T kommer att ha en räckvidd på 7,5 m och en ökad lyftkraft med 13 %, lyfte…

Läs mer

februari 2022

feb

26

Moheda / Moheda / Nyheter

FTG Moheda lanserar M81T och M81DT, kranar med styrka och räckvidd på en ny nivå.

 

Nu lanserar vi de nya griplastar-kranarna M81T och M81DT, som hamnar i den tyngsta och starkaste klassen av våra kranar till stora skogsvagnar och mellanstora skogsmaskiner. De har utvecklats för att klara de mest krävande behov vad det gäller styrka, räckvidd och tillförlitlighet, och vår samlade och långa erfarenhet när det gäller att konstruera och tillverka kranar till skogsmaskiner och timmerbilar har anvä…

Läs mer

FTG Cranes AB

Industrigatan 1, 668 40 Bäckefors, Sweden

info@ftgforest.com

E-post

Kontakta FTG Group