Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Moheda

Moheda och Lantmännen Maskin firar 60 år i skogen - tillsammans

 

Moheda och Lantmännen Maskin har en lång historia ­tillsammans. Sedan 1963 har vi med förenade krafter jobbat för att våra kunder skall ha en bra dag i skogen. I år är det 60 år ­sedan de första Moheda­vagnarna rullade ut från Lantmännen Maskins anläggningar. Något vi givetvis vill fira. 

Läs mer om jubiléet.

Mohedas historia började redan på 1800-talet, när Johannes Bergström startade sin smedja i byn Hössjö, strax utanför Moheda. På 1950-talet började man tillverka vagnar. Släkten Bergström hade många idéer och man var först med en rad ”uppfinningar” som blivit standard på många vagnar idag. Mohedavagnen var bl.a först med fyrkantig centralbalk, man introducerade vagnstyrning och 1983 lanserades den första vagnen med hydraulisk rulldrift. Den vagnen används fortfarande i daglig drift! Vagnen fanns nyligen att beskåda under jubileums­dagarna i Värnamo härom veckan. Ett bevis på kvalitet som talar sitt eget tydliga språk. Under jubileumsdagarna höll Mr Moheda, Allan Söderström, ett uppskattat föredrag om Mohedas historia. Hör honom berätta om sina 60 år med Moheda i filmen nedan.

 

Mohedavagnen - en genomtänkt konstruktion från början 
En Moheda har utvecklats för att tåla tuffa tag. Ett robust kraftpaket med ­genomtänkt ­konstruktion som följsamt tar sig fram i ­terrängen utan att kännas ­klumpig. En ­pålitlig och flexibel kamrat som troget ­ställer upp, ­oberoende av årstid och väder.

Mohedas program rymmer skogsvagnar och kranar för alla typer av skogsarbeten, från transport av grot för ­energianvändning, ved och gallringsvirke till frakt av timmer från ­tyngre slutavverkning.

Smarta robusta maskiner som arbetar hårt och intensivt även då förhållandena är som svårast.  FTG Moheda ger dig det du behöver - för en bra dag i skogen.

Våra produkter

Skogsvagnar

Läs mer

Skogskranar

Läs mer

Markberedare

Läs mer

Vägsladdar

Läs mer

Skördaraggregat & klippar

Läs mer

Skogstillbehör

Läs mer

Hållbarhet

FTG Cranes och FTG Baltic deltar aktivt i koncernens övergripande hållbarhetsprogram. Vårt uppdrag är att eliminera avfall, utsläpp och spill från torr bulkhantering och träförädling, och att utnyttja vår teknik, vår kunskap och vårt branschinflytande för att påskynda positiva globala förändringar.

Nyheter

jun

15

Moheda

FTG X-ACT nu även till M51T

NYHET! Kranspetsstyrning till M51T

Event

dec

12

Moheda

Traktorkväll i Kalmar

Traktorkväll i Kalmar

Behöver du hjälp med att hitta det du letar efter?

Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna med allt relaterat till FTG Group och våra tjänster.

Kontakter

Kontakta FTG Group